НАП проверява всички от „наглите", съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Причината е участие на т. нар. Хамстера в търговски дружества.

Вършеният министър каза още, че ще се проверява защо част от затворниците от групата са били на лек режим. Интересен е случаят с Пафката. Той бил на лек режим и се включил в ремонта на къща, за която била обявена обществена поръчка в министерството на правосъдието.

Оказало се, че той и други негови „съдружници по неволя" всъщност ремонтирали неговата собствена къща.

Културиста също бил на лек режим, въпреки присъдата си за тежък въоръжен грабеж. Като затворник той поливал тревата на стадион „Раковски".

Помолен да коментира информацията, че ден преди акцията Хамстера е разговарял със спецполицай вътрешният министър заяви - нищо не ме притеснява, важното е да си свършим работата.

Цветанов не пожела да коментира дали наглите са планирали отвличането на дъщерята на Красимир Георгиев, собственик на фирма „Фротиер".

Цветанов обяви и че сред задържаните има охранител на крупен бизнесмен. Става въпрос за т. нар. Цуро, но кого е охранявал, Цветанов не пожела да каже.