Сметището в Суходол бе отворено рано тази сутрин. Още преди 8 часа пристигнаха първите десетина камиони с отпадъци, които бяха разтоварени.

Малко преди това на мястото пристигнаха и много полицаи. Жителите на квартала нямат достъп до сметището, заради засиленото полицейско присъствие.

Сметището бе затворено през октомври 2005 г. след протести на местното население. След като се стигна до криза с боклука в София и контейнерите за смет стояха с дни препълнени по улиците, поради се взе решение софийският боклук да се балира и след това се разтоварваше на сметищата в Цалапица в Карлово.

Сметището в Суходол сега се отваря по решение на Министерския съвет. Според всички експертни оценки на площадките в Суходол има достатъчно място за складирането на софийския боклук.

Общината в София поиска депото да бъде отворено отново и обещава в рамките на две години да построи завод за отпадъци. Жителите на квартала са на две противоположни мнения относно отварянето му.

Едните са категорично против извозването на софийския боклук там, а другите считат, че трябва да се избегнат крайните конфронтации и да има определени компенсации за Суходол, който ги заслужава.