Бащата на покойната актриса Британи Мърфи, Анджело Бертолоти, не се е появил на погребението й. Той обяснил на роднините си, че за него щяло да бъде непоносимо тежко да види мъртвото тяло на дъщеря си, пише hotnews.bg.

„Когато разбрах за смъртта й, изпаднах в шок. Все още не мога да повярвам, че се случи. Всичко стана толкова бързо, че не мога да го осъзная. Съсипан съм", споделил 83-годишният Анджело.

„Ако исках, щях да отида на погребението, но не исках да видя Британи за последно така. За мен тя беше най-хубавото нещо в живота ми, беше лъч светлина. Искам да си спомням как се смееше и се радваше на живота, а не как лежи безчувствена в ковчега", обяснил бащата на актрисата и допълнил, че му е по-лесно да мисли, че дъщеря му е заминала някъде за снимките на някой нов филм.

Холивудските хроникьори припомнят, че Анджело Бертолоти и Британи Мърфи не са си говорили повече от година. Баща й дори не е виждал съпруга й - британския сценарист Саймън Монджак.

Въпреки това обаче Анджело отрича дъщеря му да е имала някакви сериозни здравословни проблеми.

„Беше здрава като бик. Е, случваше се от време на време да се разболее, но никога не е било нещо опасно. Пък и майка й Шарън никога не ми е казвала подобни неща - нито за сърдечни проблеми, нито за анорексия", разкрил пред медиите бащата на Британи Мърфи.