Единственото ново попълнение до момента в редиците на Евроинс Черно море Димитър Мираковски ще направи първата си тренировка с отбора след Нова година. Това съобщи за радио „Фокус” – Варна Даниел Димитров, старши треньор на Евроинс Черно море. Наставникът събра днес тима за подготовка, като липсваха чуждестранните състезатели Ерик Уеб и Павел Веселовс, които са по родните си места за празниците. Днес и утре варненци ще тренират двуразово, а в сряда ще проведат занимание само сутринта, след което отборът ще бъде разпуснат до 2 януари.

На следващия ден към тренировките ще се присъединят Димитър Мираковски, Ерик Уеб и Павел Веселовс. Всички баскетболисти във варненския клуб са здрави, като никой не се оплаква от контузия. На 9 януари сребърните медалисти гостуват на Черноморец в първата им среща за 2010 година. В Бургас „моряците” ще търсят и първа победа на чужд терен от началото на сезона.


До този момент няма яснота с трансфера на бразилеца Атила дос Сантош в Евроинс Черно море. „Поставили сме краен срок за отговор на Атила дос Сантош до края на днешния работен ден в САЩ. Най-късно до утре сутринта, ще имаме окончателен отговор за трансфера. Имаме резервни варианти, ако бразилецът не желае да се върне във Варна”