Очевидец на тежката катастрофа, която стана снощи на кръстовището между улиците „Божко Божилов” и „Христо Ботев”, даде интервю за botevgrad.com. Ето какво разказа Кънчо К. пред наш репортер:

Какво се случи?

Видях джип, идващ откъм центъра по улица „Христо Ботев”, който не спря на знак „Стоп”. Не мога да преценя с каква скорост се движеше, но беше висока. Джипът се вряза в лек автомобил, идващ откъм Зелин по улица „Божко Божилов”. Всичко стана за секунди. Ударът отхвърли колата в двора на съседите ми. Веднага отидох, за да проверя за ранени. Дойдоха и други хора. Видяхме безжизненото тяло на момчето, увиснало на предпазния колан. Нямаше кръв по него. Някой се обади в Спешна помощ. Линейката дойде веднага, но за съжаление момчето бе починало на място. Това установи лекарят.

Видяхте ли кой управляваше джипа?

Преди да дойде линейката отидох до джипа, за да видя дали има пострадали. Видях двама мъже да седят на бордюра до джипа. Изглеждаха добре. Бяха на около 35-40 години. Не ги познавам и не мога да кажа кой от тях е управлявал джипа. Не им обърнах повече внимание. Бяха ми неприятни на пръв поглед.

Носят се слухове, но на този етап информацията не е потвърдена официално,  че зад волана на джипа е бил Марин Радулов - син на Радул Радулов – бензинджията. Вие какво знаете?

Аз казах вече, че не познавам хората от джипа, но по-късно видях Радул-бензинджията на местопроизшествието.

Как се чувствате, след като станахте свидетел на подобен инцидент?

Потресeн съм, чувствам се много зле. Не мога да забравя страшната гледка – безжизнeното тяло на младия човек, увиснало над колана. Дано се установи виновникът за смъртта му!