Телевизор на LG, който може да тегли музика и филми директно от интернет, спечели наградата за най-добър продукт в новата категория "Онлайн аудио и видео съдържание" на най-голямото изложение за потребителска електроника в света CES, което се проведе в Лас Вегас от 7 до 10 януари.

Моделът LG INFINIA 47LE9500 позволява още да говорите със своите Skype приятели, като ги виждате на 47-инчов LED дисплей с кристален образ. Впечатляваща е и възможността за гледане на 3D кино вкъщи.

Отличеният продукт е част от новата INFINIA серия LED LCD HDTV телевизори, която дебютира на световното изложение и спечели награди в редица категории.

Призьорът LG INFINIA 47LE9500 ще се появи в магазините до средата на 2010 година заедно с по-големия си събрат с 55-инчов екран, който е другият продукт в серията, поддържащ 3D изображение.

"3D технологията вече е добре развита и ще предостави много нови възможности през тази година. Ние планираме да я въведем в широка гама продукти - LED телевизори, плазмени телевизори и проектори", обявиха от ръководството на компанията.

LG е поредната компания, която се насочва към триизмерните изображения, след като стана ясно, че половината от най-касовите кинохитове в света през 2009 година са именно 3D.

INFINIA моделите привличат с изключително изчистен слим дизайн и почти незабележима 8.5-милиметрова рамка около дисплея. Те се управляват и по нетрадиционен начин - не с дистанционно, а с т.нар. "магическа пръчка".

При нея бутоните са заменени от сензори за движение и действа на принципа на Wii. По този начин потребителят може не само да контролира менютата и съдържанието максимално лесно и естествено, но и да се забавлява с някои телевизионни игри.

Заедно с LG INFINIA 47LE9500 още 14 модела на LG си тръгнаха с отличие от изложението CES 2010.