Литекс се наложи с 3:0 срещу Вихрен в среща от осминафиналите в турнира за Купата на България и продължава напред. „Оранжевите” не срещнаха никакви проблеми срещу тима от Сандански и дирижираха действията на терена от самото начало.

Още в деветата минута Ивелин Попов имаше възможност да открие резултата, като шутът му срещна страничната греда на пазената от Шейтанов врата. Бразилецът Дуду стана първи голмайстор в срещата, като се разписа в 32-та минута след подаване на Михаил Венков.

Като цяло Литекс имаше превъзходство през първите 45 минута, докато гостите разчитаха предимно на бързи контраатаки. След почивката на терена за Литекс се появиха още Бибишков, Берберович и Манолев.

Ловчанлии бяха решени да сложат точка на спора и въпреки опитите на Вихрен да стигне да изравняване, гостите така и не създадоха 100-процентово положение пред Тодоров.

В 64-та минута Седрик Юрас покачи на 2:0 за Литекс след плътен удар от границата на наказателното поле. Само две минути по-късно Том реши изхода от мача с индивидуална акция. Той напредна с топка в краката в наказателното поле и от десетина метра я прати в мрежата.

До края на срещата и Зоран Янкович имаше шанс да се разпише, но за втори път в двубоя гредата помогна на Шейтанов.

Мачът бе коректен и реферът Александър Костадинов вдигна един-единствен картон – на Едуардо Соуса от състава на Вихрен.

Останалите мачове за Купата на България на 12 декември:

Черноморец - Левски

Спортист (Своге) - Локомотив Пд

Локомотив Сф - Спартак Вн

Банско - Черно море

Миньор (Перник) - Пирин

Ботев Пд – Славия

Чавдар (Етрополе) - Калиакра (Каварна)