Благодарение на студа, снега и чистия въздух всъщност човек може буквално за няколко седмици да отслабне, да се освежи и придобие завидна руменина - свидетелство за отлично здраве.

Предлагаме ви цели осем начина за изгаряне на калории през зимата:

1. Един ден в планината (349 ккал)
За да покорява върховете, алпинистът се нуждае от добра физическа форма. При катеренето се задействат практически всички мускули на тялото - ръце, рамене, гръб, бедра. По време на продължителните изкачвания и преходи сърцето работи активно. Освен това се тренира и друго особено важното физическо качество - издръжливостта.

2. На кънки (258 ккал)
През почивните дни вместо да гледате поредния филм отидете на пързалката. С децата или с приятелите е без значение. Това е гаранция не само за добре прекарано време, но и отличен начин за отслабване. По време на пързалянето участват най-вече мускулите на бедрата и седалищните части. Този спорт е особено полезен за тези, които имат проблеми с ханша и бедрата.

3. На ски (253 ккал)
Малко спортове тренират така добре самодисциплината и възпитаватИ още един плюс - едновременно с умората се разделяте с депресията, агресивността, лошото настроение. Разбира се, ските са подходящи за изработването не само на морални, но и на физически качества - на пистата активно работят ръцете, гърбът, бедрата.

4. Сноуборд (222 ккал)
Ако това е вашето хоби, то сигурно знаете, че този все по-модерен особено сред младото поколение, невероятно динамичен и ободряващ спорт е много полезен най-вече за краката и мускулатурата на корема и гърба.

5. Чистене на сняг (222 ккал)
Това си е начин да замените поне веднъж фитнеса с упражнения на открито. Ако успеете заедно с това да "изчистите" и съзнанието си, още по-добре - по този начин ще съвместите полезното с приятното.

6. Сечена на дърва (222 ккал)
Може и да не е сред най-популярните занимания в днешно време, но пък е достойна алтернатива на аеробиката и вдигането на щанги. Вашият организъм ще изпита не по-малко натоварване, отколкото в спортната зала.

7. Игри в снега наравно с децата (200 ккал)
Дори децата в двора или парка могат да ви осигурят пълноценна тренировка за всички групи мускули. Бягайте, скачайте, играйте на снежни топки, спускайте са по пързалката. Стресът и излишните килограми сякаш сами ще си отидат.

8. Разходка в парка (190 ккал)
Ходенето е един от най-достъпните и едновременно с това ефективни начини за поддържане на физическата кондиция, който задейства всички групи мускули. За по-голяма ефективност удължете времето за разходка до 40-60 минути, като променяте скоростта на ходене - например 10 минути ходене в средно темпо и 10 - в бързо.