Учените установили, че мъжете изразходват повече енергия в подготовка за секс, отколкото жените. За любовната игра силният пол харчи между 18 364 и 385 654 калории.

Понятието "прелюдия" според специалистите включва всички приготовления и усилия, които мъжете правят, за да имат една жена в леглото си. Това е вечеря, цветя, вино и дори купуване на презервативи. Под прелюдия учените разбират и разговорите по телефона и чатенето по Скайп.

Отчаяният копнеж на мъжете да прелъстят дадена жена им коства много калории. За търсене на чисти чорапи преди романтична среща мъжете изгарят 55 калории. След намирането им идва търсенето на чиста риза, което води до минус 15 калории.

Миенето на зъбите топи още 20 калории. Това е доста оспорван етап, тъй като някои специалисти считат, че можете да измиете зъбите си дори два пъти без риск да отслабнете. Между 50 и 60 калории се изгарят в чистене на апартамента преди мъжът да покани дамата вкъщи. И всичко това още преди да сте легнали под чаршафите.

Сексът с нов партньор със сигурност ще ви коства повече стрес и може да стопи още цели 500 калории само от напрежение. По време на секс мъжете се вталяват умопомрачително, докато махат чорапите си. Това е така, защото за целта те не използват ръце, а най-често палеца на другия крак - това усилие топи 132 калории.

Търсенето на презерватив в паниката топи още 98 калории. Избирането на поза също не е лесна задача. Проучванията на сексолози показват, че кучешката поза гори два пъти повече калории, отколкото мисионерската. След всички тези открития и сложни изчисления сексолозите най-накрая разгадаха мистерията защо мъжете заспиват моментално след секс.