Баскетболният отбор на Балкан привлече двама нови баскетболисти. От днес играчи на отбора са американецът Джими Лий Хънт и Димитър Филипов. Двамата ще заемат местата на освободените по-рано днес Цветомир Бенчев и  Бойко Миленков.

Досега Джими Хънт бе в състава на "Ямбол", но бе без официален договор. Днес американецът е подписал такъв с Балкан с посредничеството на неговия мениджър Йоргос Патапатиу. Което означава, че още утре е възможно той да пристигне в Ботевград и да се включи в подготовката на тима.

Преди началото на сезона роденият през 1982 г. Джими Хънт бе на проби в Евроинс Черно море заедно със сънародника си Ерик Уеб и първата му контрола бе в Ботевград срещу Балкан. След това обаче от щаба на моряците оставиха само Уеб, а Джими Хънт отиде в "Ямбол". С жълтозеления екип досега той игра 12 мача средно по 21.75 минути със среден коефициент 6.33. Последните два отбора в неговата кариера бяха германският Опел  Скалайнърс и Полония Варшава.

Другият нов играч, който подписа с Балкан, е Димитър Филипов. Младокът, който след месец ще навърши 21 години, е висок 185 см и е типичен плеймейкър. Той е юноша на Лукойл Академик, досега играеше в А група с екипа на Овергаз. От средата на миналата седмица Митко Филипов бе на пробен период в Балкан и бе харесан от старши треньора Петър Клечков.