Мачът се игра на изкуствения терен край река Искър. Началният час - 14 и 30, предполагаше, че по това време температурите ще бъдат най-високи. Дори да е било така, показанията на термометъра по време на мача не се вдигаше над минус 10 градуса.


Домакините първи вкараха гол и това стана от дузпа в 44-тата минута на срещата. Тогава само реферът Валери Петровски видя нарушение на Спахиев   срещу Исмаил Иса и Анатолий Тодоров вкара от бялата точка.  
Балкан изравни в 53-та минута чрез влезлия като резерва Петър Петров с хубав прехвърлящ удар. Тимът на Войн Войнов отново излезе напред в 62-та минута след разбъркване с гол на Виктор Стефанов. Само минута след това отново Петър Петров отбеляза за Балкан,  като се възползва от отлично извеждащо подаване на Митко Кръстев.


Старши треньорът на Балкан Стоян Коцев изрази задоволство от играта на тима. В тази среща той не можа да използва двама основни играчи - Иван Редовски, на когото преди мача бе поставена инжекция, и Мариян Христов, който пък има вода в коляното. Кано обаче каза, че Мариян  ще играе още тази събота в третата контрола на нашите, която е в Правец от 13 часа с Ботев Криводол.