Днес футболистите на Балкан изиграха последната си предсезонна контрола. На терета с изкуствено покритие на Герена те отстъпиха пред Локомотив Мездра с 3-2.


И петте гола бяха вкарани през второто полувреме. През първото и двата тима имаха едва по няколко удара към вратите.


Балкан поведе с 2-0 след две точно изпълнени дузпи от Здравко Атанасов. Първата в 56-та минута бе отсъдена за нарушение срещу Николай Миков в наказателното поле на гостите, а втората 6 минути по-късно за игра с ръка на играч на Локомотив.


Тимът от Мездра намали на 2-1 също след дузпа, дадена заради нарушение на бранитал на Балкан в пеналта. Това стана в 67-та минута. Само две минути по-късно Локомотив изравни след грешка в отбраната на Балкан и след асистенция на завърналия се в Локомотив дългогодишен играч на Балкан Ивайло Бояджиев.  Четвъртата дузпа в мача бе отсъдена в полза на мездренския отбор в 76-та минута, след която резултатът стана 3-2 за гостите.


И в тази среща Балкан бе без един от основните си играчи - Павел Петков, който все още се възстановява след разтежение. Първият официален мач на Балкан за тази година ще бъде на 11 февруари за Купата на Аматьорската футболна лига, когато гостува на Металург Перник.