Чувството да имаш значим човек до себе си е прекрасно и предоставя много физически и емоционални ползи. Да стоите обаче заклещени в една нездрава връзка уврежда и здравето, и духа ви. Как да определите дали връзката ви може да бъде отнесена към категорията на нездравите отношение? Предлагаме ви четири често срещани характеристики на нездравите връзки.

Лошо държание
Най-очевидният знак за нездрава връзка е това някоя от страните да започне да се държи зле. Независимо дали става въпрос за постоянни скандали, критики или обиди, никой мъж не си заслужава да жертвате уравновесеността или безопасността си, а и не можете да направите почти нищо, за да го промените, ако е предразположен към неприятни поведенчески прояви.

Проблеми със съгласуването
Въпреки че противоположностите може и да се привличат, на хората, които имат сходни представи и ценности, им върви повече, когато става дума за дълготрайни връзки. Ако привидно не можете никога да достигнете до съгласие по някой от големите въпроси (пари, секс, брак, деца) или постоянно спорите за едни и същи неща отново и отново, това е знак, че връзката ви е небалансирана.

Взаимна зависимост
Особено в началото на връзката е нормално да искате да прекарвате всеки свободен миг с новата си любов. Но, докато връзката напредва, трябва да има един неизбежен период на "изтрезвяване", през който и двамата партньори отново излизат от любовното опиянение и се връщат към ежедневните си задължения. Ако това не се случи обаче или ако единият продължава постоянно да търси пълното внимание на другия, това не обещава нищо добро за тази връзка.

Ревност
Много връзки се въртят около ревността, а в информационната епоха, в която живеем, е много лесно да подслушвате и проверявате какво прави партньорът. Затова, ако ви е станало навик натрапчиво да проверявате е-мейлите или СМС-ите му, мислейки си, че нещо не е наред, значи нещата не отиват на добре. Доверието и здравата връзка вървят ръка за ръка.