В интервю за етрополските медии д-р Георги Канзов изрази становището, че болницата в Етрополе не само, че няма да бъде закрита, но и ще разширява дейността си.
От изявлението му се разбира, че има разрешение от министерството на здравеопазването за съществуване на болницата. От 1 януари се разкрива и още едно отделение, това по ортопедия и реанимация.
Ръководството на болницата е получило уверението на районната здравно-осигурителна каса за сключване на договори по 84-85 клинични пътеки.
От 10 до 14 януари т.г. д-р Георги Канзов, заедно със заместник-министърът на здравеопазването д-р Валерий Митрев и началникът на оперативния блок на благоевградската болница д-р Димитър Димитров /на снимката от ляво на дясно/ посетиха Израел. Освен срещите със заместник-министъра по здравеопазването там, те са направили посещение в болницата „Левинщейн”. Това е единствената болница в света, изцяло специализирана за рехабилитация на болни.
Приемат се пациенти от цял свят след прекарани инсулти, пътно-транспортни произшествия, с ампутирани крайници, в будна кома и други. Съпругът на Весела Лечева – Манол Велев също е лекуван в тази болница.
Целта на това посещение е запознаване с дейността на болницата. Плановете на нашето Министерство на здравеопазването е болницата в Етрополе да се изгради като аналог на израелския център. Да бъде единствената в Европа, в която ще се осъществява специализирана рехабилитационна дейност. 
Подробностите около това начинание предстоят да бъдат разработвани в детайли.