Болницата в Етрополе няма да се закрива, това заяви пред наш представител временно изпълняващ длъжността „Управител” на болницата д-р Георги Канзов.
Според него, нещата в болницата към настоящия момент са много сериозни. Задълженията й са 674767 лева. Наскоро Общинският съвет гласува отпускането на 50000 лева еднократна субсидия, с което се дава „глътка въздух” и за посрещане на най-необходимите й плащания.
Излизане от тази ситуация той вижда в три основни направления:
На първо място, трябва да се разширят източниците за финансиране на болницата. Само от  Здравната каса парите едвам стигат за заплати и осигуровки на персонала. Законово няма пречки да се търсят и други източници на средства.
На второ място е рязкото подобряване на битовите условия. И най-вече инфраструктурата-отоплението, изолацията на сградите, ВиК инсталацията, покривната конструкция, дограмата и т.н. В момента има много пролуки, през които изтича топлинна енергия от сградите и каквото и отопление да се направи е само загуба на средства. Необходим е основен ремонт на целия сграден фонд, с който да се затворят всички пролуки за изтичане на топлина и да се подобри изцяло вътрешното състояние на помещенията.
На трето място е решаване на кадровия проблем на болницата. В момента окомплектовката на отделенията с кадри в Етрополската болница е на добро ниво, но явно се налагат решаването на някои вътрешни проблеми.
Основно в тези три направления ще бъде и екшън-програмата, която се разработва в момента.
Доктор Канзов е оптимист, че кризата в болницата ще бъде преодоляна. Този оптимизъм идва и от уверенията, които е получил от общинското ръководство, че ще има подкрепата на общината за излизане от сегашното състояние.
Д-р Георги Канзов е 45-годишен от Ботевград. Завършил е Висша медицинска академия в София и напоследък е работил в интензивното отделение на Ботевградската болница.