Софийски градски съд даде ход на делото срещу Красимир и Николай Маринови по обвинението в подготовката на три убийства - на ген. Любен Гоцев и бизнесмените Иван Тодоров-Доктора и Никола Дамянов.

Делото срещу Малкия Маргин ще се води задочно, защото той е в неизвестност според полицията от 5 януари 2010 година, когато неговият брат - Красимир Маринов, бе арестуван във връзка с убийството на Боби Цанков.

Няколко дни по-късно Малкия Маргин бе обявен за общодържавно издирване.

Братята са обвинени също и за участие в организирана престъпна група и за незаконно притежание на наркотици.

И свидетели, и прокуратура, и подсъдими категорично настояха пред съда делото да тръгне.

По време на днешното заседание стана ясно още, че на този етап не е регистрирано Николай Маринов да е напускал страната от 20.01.2010, когато бе обявен за държавно издирване. Малкия Маргин обаче е напуснал адреса, на който е живял до момента.

Съдия Лада Паунова прецени, че отсъствието на Николай Маринов от съдебна зала няма да възпрепятства хода на делото. Освен това пред съда той е представляван от упълномощените си защитници и по този начин не е накърнено правото му на защита.

Градският прокурор на София Николай Кокинов поиска днес да бъде разпитан нов свидетел. Това е Иво Илчев, който е защитен свидетел по друго производство.

По непотвърдена информация Илчев е защитен свидетел по делото за убийството на радиожурналиста Боби Цанков. В съдебна зала той бе доведен с черна полицейска маска на лицето, за да не бъде разпознат от подсъдимите.

Според Кокинов свидетелят ще даде нови свидетелства за подготовката на убийството на тримата.

Външният вид на свидетеля смути адвокатите. Те поискаха лицето му да бъде разкрито. Държавното обвинение обясни, че това може да стане, ако разпитът му се проведе при закрита врата.

СГС даде почивка, за да може прокуратурата да представи акта, по който свидетелят се води защитен.

В съда се яви и съпругата на Младен Михалев-Маджо, Елена Михалева. Прокурор Кокинов настоя тя да бъде разпитана заедно с мъжа си.