Баскетболът в Плевен уверено върви по пътя на футбола. БК Спартак Плевен е изправен пред финансов колапс, който поставя под въпрос съществуването на клуба.

 Тази шокираща вест съобщи Ring.bg позовавайки се на президента на Спартак Цветан Антов. Телевизията разкри, че баскетболистите на Спартак не са взимали заплати от октомври миналата година. Оттеглянето на основен спонсор е причина за кризата в клуба. Спартак Плевен със сигурност ще бъде напуснат и от двамата американци Джо Кенърли и Роб Престън.


Разкритията за финансовата криза в отбора до голяма степен дават отговор на въпроса защо Спартак Плевен се представяше под очакванията от началото на сезона. Оказва се, че играчите повече от три месеца играят без пари и без сигурност за бъдещето си в отбора.

Бъдещето на Спартак Плевен ще стане ясно до 6 февруари, когато е последния срок за записване на нови играчи в отборите. Най-лошият сценарии е изчезване на Спартак Плевен от баскетболната карта. По-добрият е завършване на първенството в значително променен състав, който едва ли ще бъде конкурентен на останалите седем отбори в елита. Всичко зависи докъде ще доведат усилията на Цветан Антов да намери хора, готови да помогнат на най-успешния колективен спорт в историята на Плевен.


Единствената емоция, която всяка седмица събира по 1000 плевенчани на едно място е на път да изчезне както футбола, традиционните културни събития и всичко, което правеше Плевен град с идентичност и значимост. Все още вярваме, че кмет, община, бизнес елит и всички останали плевенчани няма да останат равнодушни към съдбата на Спартак Плевен.