Мобилният оператор "Мтел" ще спонсорира баскетболния шампион "Лукойл Академик" в следващите две години, съобщиха от клуба. Договорът между двете страни ще бъде подписан официално утре, когато ще бъдат обявени повече подробности около него.

"Радвам се, че ще работим с "Мтел" в следващите две години, защото това е най-големият мобилен оператор в страната", обясни пред "Дневник" спортният директор на "студентите" Сашо Везенков.

"В тези трудни времена всяка подкрепа е важна. Основният ни спонсор, разбира се, е "Лукойл", но логото на "Мтел" ще бъде на екипите на баскетболистите ни, тъй като може да поставим логото на втори наш рекламодател. Имаме и други договорености по договора", добави той.

"Мтел" е третият мобилен оператор, който се включва като спонсор в българския баскетбол. "Виваком" даде името си на Националната лига, а в началото на декември "Глобул" обяви съвместната си работа с "Евроинс Черно море".

В събота лидерът в първенството "Лукойл Академик" ще гостува на втория "Левски" в дербито на 15-ия кръг в столичната зала "Универсиада" от 19 часа.