Берое триумфира със Суперкупата на България. В много зрелищен и емоционален двубой баскетболистите на Любомир Минчев се наложиха над шампиона Лукойл Академик с 86:85.


 Двата тима си размениха по една част, а през второто полувреме Берое стигна до пълен обрат. Последваха много оспорвани и драматични минути, но тимът от Стара Загора удържа на натиска на шампионите и спечели трофея.


 Началото на мача бе дадено от легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев, който е лице на кампанията „Жълти стотинки“.
 
Над всички за Берое бе Алекс Дейвис, който отбеляза 33 точки и бе избран за MVP на мача. Александър Янев завърши с дабъл-дабъл от 23 точки и 10 борби. С 14 точки бе Джош Паркър.

Много силен мач за Лукойл Академик изигра Антъни Рафа, който отбеляза 33 точки. Христо Николов вкара 26, с 15 бе Далтън Пепър, а Кийт Клантън се отчете с 13.


 Двубоят бе и емоционален завършек на днешния Баскетболен ден в зала "Универсиада", в която, а и около нея, се игра баскетбол от сутринта. В празника се включиха повече от 100 играчи на всякакви възрасти - от 8-годишни деца до прехвърили 60-те години. Умения с топката показаха журналисти, легенди, треньори, съдии, баскетболисти на колички, аматьори и професионалисти.


 БФБаскетбол благодари на всички, които днес се включиха в Баскетболния ден, било то като участници, или като фенове!