Президентът на „Черно море“ Асен Христов гарантира, че Ерик Уеб няма да играе повече баскетбол, докато клубът не получи шестцифрена сума като неустойка. Той е бесен от самоволното напускане на американеца, който е получавал всичко, което е изисквал от клуба.

Адвокатите на Асен Христов вече подготвят документите, с които да информират родната федерация, ФИБА-Европа и американската федерация за деянието на плеймейкъра.

„Не мога да си обясня постъпката му, но при всички положения той повече няма да играе нашия отбор. Ако иска да продължи кариерата си като баскетболист, трябва да получим шестцифрена сума като неустойка. Създаде ни достатъчно проблеми. Това е професионален договор, който не може просто така да се прекрати.

Най-скандалното е, че Ерик е поискал дискове с негови мачове преди седмица, като явно с мениджъра му си мислят, че България е на края на света. Те ще разберат обаче, че не е така", коментира Асен Христов.

Той разкри също, че след като Атила дош Сантош направи силни игри през миналия сезон в „Черно море“, се е помислил за звезда. Отишъл в „Тенерифе“, където не му тръгнала играта и решил да се върне във Варна, но поискал сума, непосилна дори за „ЛУКойл Академик“.