Незрящият етрополски талант Кристиян Григоров бе избран за национален посланик за обявената от Европейския съюз кампания “2010  Европейска година за борба с бедността и социалното изключване”.
Стартът на ЕУ2010 в България ще бъде даден през февруари. Неразделна част от кампанията е публичното участие на специални хора, избрани поради своето обществено влияние и заради проявен интерес към проблемите на бедността и социалното изключване. Поканата към Крис, известен със своята съпричастност към благотоворителни инациативи, е отправена от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов. Ето какво пише в нея: “ Вие бяхте специално избрани поради своята отговорност и личен опит. Дейностите на национален посланик могат да приемат много форми като главната цел е повишаване на осведомеността относно важността на дебат върху проблемите на бедността и социалното изключване и подтикване на гражданите към активно участие. Вярваме, че Вашето участие значително ще увеличи влиянието на тази кампания като изпрати посланието, че създаването на едно сплотено общество е споделена отговорност.”
Почти 80 милиона европейци живеят застрашени от бедност, изправени са пред несигурност и преживяват без неща, които повечето хора често приемат за даденост.Освен публични личности, като посланици на кампанията ще се изявяват и такива, които лично са изпитали бедността. Това ще повиши прозрачността и доверието в дейностите, организирани в рамките на Европейската годината и ще послужи като покана към още хора да участват.
etropole.info