В началото на този месец бе видян прототип Audi TT, който имаше изцяло нов дизайн на броните и на предните светлини, като тънка линия от LED светлини бе позиционирана под основните прожектори.

Този нов вариант на популярния TT е предстоящата по-спортна версия "S", която би трябвало да дебютира на автомобилното изложение в Женева другата година.

Това обаче не трябва да се бърка с ултраспортния вариант RS, който според слуховете ще получи новия петцилиндров турбодвигател с около 380 к.с. на разположение.

Иначе TT-Sе на път да получи по-мощна версия на настоящия си 2-литров TFSI двигател. След промените вероятно мощността ще достигне 270 к.с., а въртящият момент би трябвало да скочи на 350 Нм.

Не само новият двигател обаче ще бъде различаващото звено между TT-S и стандартните модели - нали все пак собственикът трябва да се изфука някак, а автомобилът не носи огромен транспарант с какъв агрегат е оборудван.

Затова новите елементи от екстериора на модела ще бъдат нова предна броня и по-големи въздухозаборници, 4 (четири) ауспуха, предни светлини с LED, както и по-твърди настройки на окачването и оптимизирани спирачки.