Обвиненият за убийството в "Слънчев бряг" бивш полицай Михаил Менашки остава в ареста. Това реши днес на заседание съдия Пламен Синков. В съда Менашки отрече да има нещо общо с убийството. Каза, че не познавал жертвата Мария Златанова. И освен това в нощта на убийството бил на рожден ден с приятелката си Маргарита Митева.

Пред журналисти обаче съдия Синков каза, че Маргарита е поела върху себе си вината. Обяснила и за оръжието на престъплението - кухненски нож, което носела в себе си за самозащита, тъй като била манекенка.

Припомняме, че Златанова бе убита с нож в "Слънчев бряг", докато се качвала в автомобила на приятеля си. Получила е пет удара, един от които е бил фатален за нея. Това стана в нощта срещу понеделник.

Сегашната приятелка на Менашки - Маргарита, изпитвала ревност към бившата му приятелка - Мария. Тя казала на Менашки, че иска доказателство за любовта си. Маргарита поискала от приятеля си "да понабие" Мария. Вместо това обаче се е стигнало до убийството. Сред основните доказателства за извършеното от Менашки са ножът, изцапаната му с кръв тениска и показанията на Симеон Куминков - приятел на Мария. Куминков разпознал нападателя по снимки. Иззети са записи от видеокамери, поръчани са и други експертизи. Едно от вероятните наказания, които може да получи Менашки, е доживотен затвор, тъй като е обвинен по чл. 116 - за предумишлено убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

В момента се събират доказателства и за други престъпления - незаконно притежаване на боеприпаси, средна телесна повреда на приятеля на Мария - Симеон Куминков. Предстои да му бъдат повдигнати и допълнителни обвинения, каза прокурорът Красимира Каталиева.