Днес беше Деня на пчеларя и пчеларите от Ботевградска община го отбелязаха по подобаващ начин.
Макар и доста скромно по размери, но богато по замисъл и изпълнение, беше изложението на пчелни продукти в местното читалище. Това изложение се прави за втори път, но все пак се прави. При това с активното съдействие на кмета на града Георги Георгиев.
Тъй  като не присъствах на самото откриване, ще отбележа това, която научих от председателката на Съюза на пчеларите в Ботевград Венета Цолова. Тя е открила изложението, отец Иван е отслужил молебен за здраве и благополучие на пчеларския занаят. Приветствено слово е произнесъл и кметът Георги Георгиев. Между другото научих, че той е обещал на пчеларите да им подсигури превоза до изложението в Плевен "Пчеларство-Плевен 2010", което е от 12 до 14 февруари и се провежда всяка година във връзка с Деня на пчеларя.
И тъй като вече чувам недоволството на приятелите от форума, бързам да уточня, че   правя това съобщение съвсем съзнателно. Не, за да правя реклама някому, а защото и в Етрополе има пчеларско дружество. Иска ми се с този материал да предизвикам излизането му от летаргията, в която се намира от години.
Защото, докато пчеларите в Ботевград правят дори малко, при нас в Етрополе не се прави нищо. Колкото до подкрепата на техния кмет, едвам ли е станало лично по неговата инициатива, ако не е потърсен за съдействие.
Между другото и тяхната дружество беше преди години в криза и се разцепи на две: на Пчеларско дружество „Димитър Панчев” и пчеларско дружество „Димитър Панчев-2008”. И пак дължа обяснение, че не желая разцепването на нашето дружество, но ми се иска да заработи поне малко от малко.
На днешното изложение имаше щандове освен на тези две дружества, още и на тези от Скравена, Врачеш и Трудовец.
На всички пчелари от Етрополе и общината желая здраве, берекет и здрави кошери през тази година.