От 0.00 часа на 11 февруари стартира гласуването за избор на състезатели в HDI Мача на звездите на Националната баскетболна лига. На официалния сайт на двубоя www.all-star.bg може да бъде намерен пълен списък с играчите, картотекирани и играли в първенството на НБЛ до момента. В него не са включени играчи, които според статистиката нямат изиграни повече от 60 минути от началото на сезона. За всеки един пост (плеймейкър, гард, крило, тежко крило и център) ще могат да бъдат определени по четирима баскетболисти – 2 българи и 2 чужденци. За треньор се гласува само за 1 избор, като на база на класирането, първите четирима ще оформят треньорските двойки. Гласуването ще приключи на 10 март 2010 година.

В първия тестов ден (24 часа) бяха отчетени 296 гласа. Най-желан играч от феновете до момента е Робърт Фрейзър от Левски с 236 гласа, следван от Аарон Харпър с 220. Толкова има и Ристе Стефанов. Перо Антич е с 225 гласа. Завидна активност са проявили и феновете на Ямбол, където Юлиан Радионов, Димитър Ангелов и Павел Маринов са достигнали най-висок резултат от българските играчи в гласуването - съответно 123, 106 и 98 гласа. С 98 е и Стефан Георгиев, а с 97 са Хрисимир Димитров и Александър Груев.

От един компютър може да бъде гласувано само веднъж за целия период на гласуването. Организаторите си запазват правото да анулират гласове, в случай, че подадените мейли са недействителни, което системата отчита в рамките на 10 минути след подаване на гласа.

Голямата новина, която се пази в тайна от организаторите е кой ще бъде спонсор на втория отбор в Мача. След отказа на Тойота заради финансовата криза, все още не е потвърдено името на съперника на Леденика. Традиционно HDI дава името си на Мача. Подробности по този ангажимент ще има в следващите седмици.

Организационният екип на Мача работи и по покана към звезда от европейския или световен баскетбол от близкото минало, която да бъде официален гост на двубоя. Очаквайте подробности в следващите дни.

За седма поредна година БФ по баскетбол, Национална баскетболна лига и ПИКТОГРАФ ЕООД организират HDI Мач на звездите. Най-голямото баскетболно шоу ще се проведе на 21 март в зала „Конгресна“ във Варна или в Арена Самоков в Самоков. Мачът е възстановен след 8-годишно прекъсване през 2004 година. Идеята за провеждането му е на варненската баскетболна публика.