Днес в ямболската зала Диана се проведе Мачът на звездите от НБЛ. Шоуто бе най-доброто от всички досегашни издания. То бе свързано и със 70-гоишния юбилей на баскетбола в Ямбол, а зрителите имаха възможност да видят и шампионския отбор на Ямболгаз от 2002 година, част от който бе и ботевградчанинът Димитър Пенчев.


Иван Лилов стана победител в конкурса за тройки. Гардът на Балкан бе първи и миналата година. А Павел Маринов раздели приза за най-добра забивка с баскетболиста на Черно море Лени Даниъл.


Селекцията на "Търкиш Еърлайнс" победи отбора на "Фолксваген" със 131:99 (54:37, 46:38, 31:24). Полувремето завърши при резултат 100-75. В паузата между двете полувремена беше представен звездният състав на Ямболгаз, който триумфира с титлата на България през 2002 година, воден от старши треньора Иван Чолаков.

Шампионският тим на домакините игра в третата четвърт на шоу-двубоя срещу баскетболисти от Мача на звездите, преминали в кариерата си през Ямбол, като спечели с 33:20 за радост на публиката.

В четвъртата част един срещу друг на полето отново застанаха селекциите на "Търкиш Еърлайнс" и "Фолксваген"и воденият от Юлиян Радионов тим в крайна сметка спечели с 32 точки разлика - 131:99.

Лени Дениъл от Черно море порт Варна беше избран за най-полезен играч в шоу-мача. Той беше най-резултатен за победителите с 23 точки. Павел Маринов добави 22 точки за успеха, а Николай Върбанов допринесе с 19 точки и 4 борби.

За "Фолксваген" Станислав Говедаров се отличи с 20 точки, 3 борби и 3 асистенции. Костадин Маршавелски вкара 16 точки, а Върнън Тейлър завърши с 10 точки.