Прокуратурата ще повдигне обвинение срещу директора на Агенцията за бежанците Светослав Мичев във вторник. Това научи Дарик от източници от прокуратурата. Разследването срещу него е за злоупотреби с финансови средства на агенцията в особено големи размери.

Прокуратурата е образувала дознание срещу директора на Агенцията за бежанците Светослав Мичев още преди три месеца, през ноември. То е било образувано от спецекипите във Върховна касационна прокуратура, които са под ръководството на заместник главният прокурор Камен Ситнилски.

Мичев е разследван по текстовете за престъпление по служба и за финансови злоупотреби. Става въпрос за нарушения по Закона за обществените поръчки, обявявани от Агенцията по бежанците с подписа на директора й Светослав Мичев. От проверките досега е станало ясно, че Мичев е обявил поръчка за реновиране на сградата на Агенцията за бежанците в село Баня, Новозагорско, на завишени цени, като част от парите за реновирането на сградата са източвани. За същата сграда е поръчвано и оборудване на завишени цени, което впоследствие така и не е било монтирано.

Други обвиняеми по това дознание до момента няма.

Светослав Мичев е извикан във вторник в Дирекцията на полицията, където ще бъде обвинен в умишлена злоупотреба с държавни средства. Според разследващи сумата е под 1 милион лева.