Софийската градска прокуратура внесе в Софийския районен съд обвинителен акт срещу бившия заместник председател на Държавната агенция за младежта и спорта Иван Леков и председателя на Съдийската комисия при Българския футболен съюз Борислав Александров. Делото бе образувано след скандала, избухнал през септември тази година след изказванията на бившите рефери Христо Ристосков, Димитър Димитров, Красимир Йосифов и Момчил Врайков. Те обвиниха Александров и Леков, че са в основата на уговарянето на мачове от първенството.

Прокуратурата дава на съд Борислав Александров за това, че като председател на Съдийската комисия при Българския футболен съюз, през периода 2006–2008 г. е принудил футболни съдии да извършат нещо против волята си, във връзка с ръководени от тях футболни срещи и злоупотребил с властта си. Според материалите на прокуратурата става дума за 7 футболни срещи.

Обвиненията срещу Иван Леков са за това, че през 2006 година, в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, е въвел в заблуждение футболния съдия Антон Генов и чрез него и международни футболни съдии, и с това им е причинил имотна вреда за 7800 лева. Леков се разследва за измама и търговия с влияние, което се наказва с лишаване от свобода до 6 г. или глоба до 5000 лева, а Александров – за принуда, за което също се предвижда до 6 г. затвор.