Във форума на botevgrad.com са пуснати видеозаписи на сватбено тържество, на което присъства началникът на полицейското управление в Ботевград. По този повод потърсихме за коментар Венцислав Здравков. Ето какво заяви той пред репортер на сайта: “Аз нямам какво да коментирам. Да коментират тези, които са пуснали записа. Според мен това е една целенасочена атака срещу мен, тъй като в момента текат проверки в районните полицейски управления в областта. Знам кои са лицата, пуснали видеозаписа. Не смятам обаче, че присъствието ми на ромска сватба е престъпление. Не деля хората на българи и роми, а на лоши и добри. Ако лице, с което съм бил на маса днес, извърши престъпление утре, това не означава, че ще пренебрегна служебния си дълг заради него. Всеки ден идвам на работата в ранен часа. През деня не ходя на трапези, а си изпълнявам професионалните ангажименти. Това ме вълнува, а не клюките и слуховете по мой адрес.".
Венцислав Здравков сподели, че разпространеният видеозапис е от сватбата на сина на общинския съветник от партия “Еврорама” Николай Наков. Тържеството се е състояло през лятото на миналата година. На него са присъствали колеги на Наков от общинския съвет, бил е поканен и кметът на общината, но той не е дошъл.
“Пуснаха слухове, че на тази сватба съм получил подарък – златен ланец, както и че съм играл кючек на масата. Ако това беше вярно, сега щяха да пуснат видеозапис и на този момент”, допълни Венцислав Здравков.