"Лукойл Академик е най-големият клуб в България и лицето на българския баскетбол пред Европа. Животът ми е свързан с този клуб през последните повече от 10 години, с неговите щастливи и трудни моменти.


Приемам предизвикателството с чувство на голяма чест. Защото да водиш отбор като Лукойл Академик е на първо място въпрос на чест и признание от ръководството. В същото време осъзнавам и огромната отговорност, която поемам от тук до края на сезона.


Мога да кажа, че ще дам всичко, на което съм способен в името на това Лукойл Академик да завърши годината така, както ни приляга – с купа и титла на България. Ние сме едно семейство и ние ще работим всички заедно в името на общата ни цел – да защитим позициите си на шампиони и клуб №1 в страната.


Вярвам безрезервно в екипа, който застава до мен и разчитам на опита и натрупаните в последните години знания на първия помощник-треньор на отбора Мирослав Ралчев.


Вярвам на всеки един баскетболист, който има честта да бъде част от Лукойл Академик. Това са най-добрите български баскетболисти, които играят в най-добрия български отбор. Разчитам на тяхната подкрепа и характер. И съм категоричен, че единственото място, което приляга на тези момчета и на нас като клуб, е първото.


С повече труд и по-малко приказки в следващите няколко месеца Лукойл Академик ще бъде отново там, където ръководството очаква от нас и ни е гласувало доверие да ни види – на върха.


Благодаря на всички медии за вниманието, с което се отнасят към нашия клуб. Надявам се, че с представянето си от тук нататък, Лукойл Академик няма да разочарова нито един любител на българския баскетбол."


 


С уважение: Сашо Везенков


Изпълнителен директор и старши-треньор на Лукойл Академик