Ръководството на Евроинс Черно море ще се опита да привлече бившия национален селекционер и трикратен носител на КЕШ Пини Гершон в треньорския щаб на отбора. Това призна пред "Меридиан Мач" президентът на "моряците" Асен Христов. В момента той е в Израел, където ще обсъди възможността специалистът да помага в тежката битка за медалите в родното първенство.

"С Пини сме приятели. Ще се опитам да го привлека към тази идея. Защо да не идва веднъж на две седмици например и да ни помага. Явно е, че имаме нужда от един такъв човек, който с опита и с вижданията си да спомогне за развитието на клуба. Тук не става въпрос само за настоящия сезон. Може да стартираме и обмен с Макаби (Тел Авив). Проектът е амбициозен, но за сметка на това си струва", съобщи Христов.

Той бе категоричен, че няма да се разделя с наставника Даниел Димитров. Според президента причината за слабата игра на "моряците" не се крие в треньора. "Остават два месеца до края на сезона. Сега не е време да правим промени. Важното е да се обединим в една цел - възможно най-силно представяне както в турнира за Купата на България, така и в плейофите."