Ръководството на „Евроинс-Черно море“ проведе разговор „на четири очи“ с двамата чуждестранни баскетболисти Ерик Уеб и Павел Веселовс. Двамата разочароваха с изявите си напоследък, заради което Симеон Варчев, д-р Борислав Ташев и Даниел Димитров решиха да им обяснят грешките.

На тях за първи път им се случва да игрят извън страните си. Когато са чужденци в един отбор, от тях се иска да са по-качествени от местните баскетболисти. Те имат много добри качества, които сме видели в тях и заради които сме ги привлекли. Смятам, че Ерик и Павел осъзнаха какво имаме предвид и дадоха гаранции, че ще променят към по-добро играта си“, коментира за „Народно дело“ старши треньорът Даниел Димитров.


Снощи той и неговите баскетболисти трябваше да наблюдават запис от срещата с „Рилски спортист“ в Самоков, която варненци загубиха с 83:85. Тази събота състезателите му приемат „Черноморец“ (Бургас) в мач от четвъртия кръг на Националната лига. „Очаквам Тихомир Желев да се включи всеки момент в тренировките след контузията, която го извади от последния двубой.

 Имаме представа за качествата на „Черноморец“ и като отбор, и като индивидуалности, както и за действията им в нападение и защита. Готвим се здраво за срещата. Надявам се играчите ми да са по-агресивни на игрището“, завърши младият специалист.