Затова седем месеца след изборите от РЗС обикаляме из страната  и говорим с хората за нуждата от нова конституция – това заяви на среща с ботевградчани лидерът на партия "Ред, законност, справедливост".  Ние не искаме нови избори, ако те се провеждат по старите правила – допълни той. Пред пълния салон на кино „Форум” Янев представи исканията си за намаляване броя на депутатите от 240  на 100, което залата посрещна с ръкопляскания. На второ място – сваляне на имунитета на народните представители, на съдиите и прокурорите, защото това е форма на политически чадър.
Третото искане е да има  възможност предстрочно да се прекратяват мандатите на всички изборни длъжности, независимо от нивото им.
„Ако правителството не спазва предварително обявената си програма и сроковете в нея, конституцията трябва да предвижда механизъм правителството да бъде сваляно от власт” – заяви лидерът на РЗС.
Особено важно е да има нови правила за съдебната система. Партийните квоти при избора на висшия съдебен съвет трябва да отпаднат. Според Яне Янев в конституцията трябва да същестува запис за кои престъпления не трябва да има давност, защото 20 години в нашия политически живот важи поговорката „Гарван гарвану око не вади”, въпреки огромните прегрешения на предишните управляващи.

На 10 март РЗС свиква национален митинг в София под наслов „Нова конституция-нова държава”.