Президентът на Левски Тодор Батков хвърли бомбата днес, като заяви, че човек от ГДБОП, който е родом от Перник, е покровителствал излизането на арменеца Артур от България в случая с Казанската афера.

Това се случи на огранизираната от Яне Янев среща между футболните президенти в Парламентарната комисия по борба с корупцията.

По време на срещата Батков размени остри реплики с един от собствениците на ЦСКА Иво Иванов. На сбирката присъства почти всички босове на клубовете в А група, с изключение на Сливен, Локомотив Мездра и Берое.

На срещата бяха: Тодор Батков (Левски), Иво Иванов (ЦСКА), Митко Събев (Черноморец), Венцислав Стефанов (Славия), Николай Гигов (Локомотив София), Трифон Попов и Величко Дихонов (Литекс), Николай Галчев (Пирин), Галя Топалова (Локомотив Пловдив), Никифор Вангелов (Миньор Перник), Димитър Христолов (Ботев) и Ангел Бончев (Спортист Своге)

"Няма да кажа името на офицера от ГДБОП, който е покровителствал напускането на онзи арменец от България. Няма да кажа нищо. Стоя зад думите си. Нека ви го каже, който трябва. Той му е гарантирал, че ще напусне безпрепятствено страната и е участвал в залога на манипулираното събитие-дербито! Говоря за въпросния арменец, който както знаете напусна страната. Няма да ви кажа повече", отсече босът на шампионите.

"Не ми е известно някой мобилен оператор да прави записи. Такова нещо няма. Второ, аз никаква информация от никого не съм получавал, въпреки че съм в този сектор от 15 години. Аз съм един от успелите хора в този сектор. Направих собствено разследване. Дадох индикациите и моята версия. Дадох и източниците, от които може да се вземе тази информация. Нищо ново не мога да кажа след това, което казах по Дарик в деня на мача с Лацио. Това лице от арменски произход гравитира към руска престъпна групировка в Санкт Петербург. Една от престъпните дейности е манипулиране на резултати от спортни събития. Така се реализират незаконни печалби. Връзката е станала в средата на август. Отговорете си вие, какво се случи тогава и е трябвало да се случи. Освен това, което е договорено и се случи, а и се разследва от УЕФА. Тогава е било взето решение да се организира и Казанската история. След това се зарибяват хора, на които аз имам доверие. Появява се този Артур и обяснява колко велик мениджър е. Всъщност, това е артистичното му прозвище. Този човек е измамил доста руски клубове. Със сигурност знам, че се е опитал да измами Терек Грозни и Рубин Казан", допълни адвокатът.

Попитан дали има сигурни доказателства Батков каза: "Аз нямам доказателства. Тях трябва да ги има и да ги е събрала Прокуратурата. Хвърлих бомбата, защото съм сигурен в това, което казвам. Нека ме съдят, тогава в съда ще си дам и моите доказателства. На когото трябва, когато трябва и каквото трябва съм го казал", заяви босът на Левски София.