Над 200 снимки на нарушители на пътя, направени от новите радари, получават всеки ден в КАТ - София. Дарик научи, че заради големия им брой служителите не успяват да обработят навреме данните. Според поправка в Закона за движение по пътищата, която трябва да бъде приета от парламента, неизрядните шофьори ще получават направо квитанция с глобата, която дължат без да им се издава акт и да им се отнема талона за управление. Поправката обаче се бави и това затруднява работата на органите на КАТ.

Подобни модерни радари, всеки един от които може да запамети до 35 хиляди нарушения, вече има разположени на 15 различни места в страната. В София подобно устройство има на „Цариградско шосе".

Заради големия брой на автомобили със софийска регистрация, които се движат извън София, обаче всеки ден в КАТ в столицата пристигат близо 200 снимки на автомобили, нарушаващи правилата.Част от тях са заснети извън града по пътища в съседни области. Ако бъде гласувана от парламента, поправката в закона за движение по пътищата предвижда данните от радара заедно с глобата директно да се изпращат на нарушителите. Това според експерти ще спести издаването на актове, отнемането на талони и опашките в пунктовете на КАТ в страната, които за момента са факт.

Има закупени и 200 нови дрегера за измерване на алкохол, които се очаква да влязат в употреба съвсем скоро. КАТ са закупили и близо 2800 тестера за новите дрегери за наркотици. Очаква се проверката с тях да започне след 1 март.