Центърът на София ще бъде блокиран точно преди коледните празници заради провеждането на Световната купа по сноуборд "Биг Еър". За това алармираха от столичната организация на ДСБ.

По едно от най-натоварените столични трасета - "Цар Освободител", срещу Националната художествена галерия ще изникне метална рампа, висока 30 метра, широка 35 и дълга 100.

Трябва да се предвиди и място за публика. Това ще продължи цели две седмици - докато се строи рампата и се проведе състезанието на 22 декември. Това ще доведе до пълен блокаж на движението в една от най-невралгичните точки, свързващи източната и западната част на града и то по коледните празници, когато и без това е най-натоварено, обясни общинският съветник от ДСБ Ивайло Йонков.

Според него е опасно за жълтите павета, че 14 ТИР-а ще докарат железария и се изсипят 600 тона сняг. При невъзможния вече трафик в София никой няма право - още по-малко столичният кмет, да дава каквито и да било разрешения за прояви, които ще направят живота на стотици хиляди граждани още по-труден, посочи Йонков.

Той е отправил питане по въпроса към кмета на София. Според Йонков е по-подходящо състезанието да се измести край Зимния дворец, Борисовата градина или Южния парк.