Израелският специалист Пини Гершон току що подписа двегодишен договор като селекционер на българския национален отбор. Събитието стана факт в 12:00 часа днес в хотел "Метрополитан" в гръцката столица.

„Добре дошли на всички, радвам се, че успяхте да присъствате. Благодаря и на федерацията, че се съгласи  това събитие да се проведе в Атина. Знам, че не е било лесно пътуване, но оценявам  възможността, която ми дава БФБаскетбол и ще я поема отговорно това предизвикателство.Аз имах на разположение доста малко време и ако е толкова лесно да съставиш екипа си, то тогава треньорството ще много лесна работа. Моят дядо е роден в Пловдив и това е първата ми връзка с България. Сега съжалявам, че не научих български като малък. Може би през лятото ще доведа и четирите си дъщери в Пловдив, за да видим мястото, на което дядо ми е отраснал”, допълни с усмивка Гершон.

По отношение на самата работа като селекционер на България, той заяви, че е наясно с предизвикателството, което му предстои.

"Не се притеснявам от нищо, знам че трябва да се борим много и няма да е лесно. Надявам се, че когато разполагаме с добър треньор и добри играчи ще постигнем много успехи. Искам всички да знаят, че не го правя за пари. Надявам се моя Бог да ви помогне да се класирате за Евробаскет 2009. Ще дам всичко от моите познания за да помогна на тима", заяви Гершон.

По отношение на България, той спомена имената на Тодор Стойков, Йордан Бозов, както и Тити Папазов.

"Познавам много добре Тити в личен и в професионален план. Това е един от най-добрите треньори в Европа. Човек, който желае непрестанно да се развива и през последните месеца, до колкото ми е известно, изкара стаж при едни от най-добрите треньори в света."