Селекционерът на националния отбор Пини Гершон призна, че полският тим е бил по-добрият на терена в първия мач за България на Евробаскет 2009.
"Заслужено ни победиха. Направиха много точки от бързи атаки. Случи се това, което знаехме, че не трябва да допускаме, а именно да им дадем предимство още в самото начало, от което поляците се възпозлваха изцяло.
 На мнение съм, че нашият съперник се беше подготвил много добре за двубоя и ни бе разузнал на ниво. Факт е, че не може да се каже, че стрелбата ни е вървяла през целия мач, но все пак това е баскетбол. В един мач успяваш повече, а в друг по-малко. Лампе изигра много добър мач. Не съм изненадан и от Игнерски, но нямахме играч, който да успее да го спре.
 Полша е по-добрият отбор от Турция. Ако успеем да наложим нашия стил на игра, мисля, че можем да победим утре. Но те са много опитен отбор. Това ще бъде нов мач на тактическо надиграване", сподели Гершон.
Филип Виденов пък добави, че не знае защо в тима е имало липса на концентрация в началните минути. "Нямам представа защо започнахме така. После се върнахме вв мача, но бе по-скоро неорганизиран хаос. Поляците са добър отбор и заслужено победиха. Не се справихме в защита. Ще се концентрираме срещу Турция. Представяме страната си и не искаме само да ни бият", каза русенецът.
"Играхме по-слабо и заслужено Полша победи. Опитахме се да се върнем в мача, но лошото бе, че позволихме да направят по-голяма разлика и после става вече доста трудно. Гледаме напред за мача утре, излизаме като на война”, допълни капитанът Тодор  Стойков.
"Тимът ни се справи доста добре по отношение на реализираните стрелби, докато не можем да кажем същото за съперника. България регистрира едва 44% успеваемост от тройката, което също не е маловажно. Имахме известни проблеми през второто полувреме, но все пак успяхме да се измъкнем от ситуацията. Свършихме добра работа и то срещу един доста корав съперник", заяви наставникът на поляците Мули Кацурин