Спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков разкри преди заниманието на отбора, че македонецът Ристе Стефанов е напуснал тима и го няма в Правец.

„Ристе Стефанов си е заминал за Македония и не иска да продължи да се състезава за нас”, заяви Везенков за Гонг. „Той имаше някакви търкания с треньора Йовица Арсич, в които сръбския специалист бе напълно прав в изискванията си към играча. Ристе дойде при нас от АЕК Солун, сега мениджърът му има някакви претенции към него. Надявам се в близките часове да се свържем с баскетболиста и да изясним точто какво става. Така си тръгват само престъпниците и крадците.”

Сашо Везенков е разочарован от постъпката на македонеца, но смята, че нищо фатално за отбора не се е случило. „Животът продължава, философски поглежда на неприятния случай Везенков. Не е фатално, че оставаме без Ристе Стефанов. За него ще е тежко, защото му спираме състезателните права и ще изискваме една година наказание за него. На неговата позиция имаме Чавдар Костов. Тодор Стойков вече тренира и още в неделя сигурно ще играе. Мога само да кажа, че ставащото с Ристе е един неприятен случай.”

Бягството на Ристе Стефанов няма да промени целите поставени пред Лукойл Академик, а именно спечелването на титлата на България, а преди това и Купата на България.