Македонецът с български паспорт Ристе Стефанов разкри пред Гонг причините да си тръгне от ЛукОйл Академик. Гардът сподели, че не скандал с треньора Йовица Арсич, а стари финансови задължения на клуба са предизвикали действията му от последните дни. „Не съм се карал с никой, не съм се сърдил, но всички играем за пари. Дължат ми пари от миналата година. Аз затова се върнах в ЛукОйл, за да може да си получа парите от миналата година”, коментира емоционално от баскетболистът.
 
„Не сме се чували сега с г-н Везенков. Не знам защо иска да ми спира правата. Не съм казал нито една лоша дума, но нали всички играем за пари. Нашите отношения с треньора са ОК. Няма нищо лошо с треньора. Ама, ако не ми дадат парите, които ми дължат от миналата година, защо да оставам. Говорили сме преди с г-н Везенков, но следва само поредното отлагане. Договорката ни с него, сега когато се върнах, беше да играя за ЛукОйл Академик, докато „Интерперформансис” ми намери по-голям отбор или за повече пари. Ако намеря друг тим, съм свободен по всяко време. А сега иска да ми спира правата”, разкри още Ристе Стефанов.
 
След като се оказва, че ще доиграе сезона при „студентите”, баскетболистът поискал да бъде подписан професионален договор между него, клуба и агенцията му „Интерперформансис”, на което спортният директор на тима Сашо Везенков се съгласява, но следва пак отлагане.
 
„Той искаше да остана. Казал е на мениджърите ми – Ние го обичаме и искаме да остане. Сега си защитавам правата”, коментира още Стефанов и сподели, че по време на последния му престой в клуба е получил и предложение от Будучност, което е отказал:
„Имах предложение от Будучност. Сашо Везенков ми каза – Остани, всичко ще бъде наред. Аз отговорих – Оставам, ако се издължите и подпишем договор с „Итерперформансис” и той заяви, че всичко ще бъде ОК.”
 
„Защо да избягам, ако всичко е наред. Това не е от сега”, добави още Ристе Стефанов и разкри, че още миналата година и обмислял да си тръгне, заради неизплатените суми, но не е искал да остави отбора.
 
„Да ми дадат парите и ще се върна. Имам си достойнство. Може да сме приятели, но всички играем за пари”, каза накрая Ристе Стефанов.