Интернет играе все по-важна роля в живота на хората и заменя традиционните методи, чрез които хората се запознават. Според ново проучване, реализирано наскоро в Полша, всяка трета интимна връзка започва онлайн в наши дни.

Освен това, проучването показва, че 79,6% от интернет потребителите предпочитат истинския секс, а 89% от отговорилите не крият факта, че виртуалният секс - под формата на порнография или еротичен чат - носи същото удоволствие.

Същевременно интернет стана и мястото, на което възрастните в днешни дни научават нещо повече за сексуалния живот. 84,2% от момчетата и 75,2% от момичетата казват, че използват интернет за такава информация. Освен това, данните от проучването сочат, че поляците не са много верни партньори. 40% от интернет потребителите, които са били ангажирани в проучването, посочват, че имат забежки, а 10% от заявилите, че са хетеросексуални са посочили, че са имали и хомосексуални преживявания във виртуалното пространство.

По-голямата част от участниците в проучването са заявили, че са доволни от техния сексуален живот, казвайки, че правят секс 2-3 пъти седмично.