В средата на февруари Държавната приемателна комисия, назначена от Дирекцията за Национален Строителен надзор, въведе в експлоатация новия жилищен комплекс „Панорама”-Ботевград, изграден по френско-български проект.
Комисията постави отлична оценка за: прецизно и точно изпълнение на проекта; приложените съвременни технологии; висококачествените материали, използвани при реализация на проекта; енергоспестяващи и функционални решения; визията на сградите и оформеното пространство около и между тях; новоизградените комуникации, захранващи сградите с ток, вода и газ.
Успешната реализация на проекта не остана незабелязана в строителния бранш.
Днес сградите на новоизградения комплекс “Панарома” – Ботевград се подреждат сред най-красивите в България. Те са сред основните претенденти за приза “Фасада на годината” на “Баумит – България” ЕООД.
Сградите на комплекса са номинирани в две категории – “жилищни сгради – ново строителство” и “еднофамилни къщи – ново строителство”.
Конкурсът “Фасада на годината” се организира за седма поредна година.  В него кандидатстват сгради, завършени през предходната година и изпълнени с топлоизолационна система Баумит или Баумит мазилкови системи. Обектите се оценяват от компетентно жури, съставено от видни представители на строителната гилдия. Церемонията по награждаването ще проведе днес в НДК.