Министърът на околната среда и водите Нона Караджова посети Ботевград по покана на кмета на града Георги Георгиев. Двамата обсъдиха изпълнението на екологичните проекти за общината и региона.
На работната среща, която се проведе в сградата на общинската администрация, кметът Георгиев постави на министър Караджова въпроси, свързани с изграждане на новото регионално депо, канализация и водопроводни мрежи в селата Радотина, Гурково, Боженица, Липница и Елов дол, както и с изграждане на пречиствателно съоръжение за  водата в населените места. Градоначалникът поиска съдействие за осигуряване и на средства за обвързване с канализация на част от вилна зона Зелин.  
По първия въпрос министър Караджова увери, че документацията за изграждане на регионалното депо на територията на община Ботевград съответства напълно на всички европейски изисквания в областта на екологията, остава само да бъдат актуализирани прединвестиционните проучвания по проекта до края на месец март. “Ако има пропуски, ще се срещнем отново, за да ги отстраним”, каза Нона Караджова и допълни, че процесът по реализиране на проекта ще бъде ускорен. 
По втория въпрос министърът на околната среда и водите обясни, че общината може да кандидатства с комплексен проект към ОП “Околна среда” за изграждане на канализационни мрежи в посочените селища. Тя съобщи, че още през април или май Министерството ще покани общините да представят своите проектни предложения.
“За ремонт на водоснабдителните мрежи трудно ще осигурим средства на този етап. Но обмисляме вариант за финансиране по мерки на програмата “Развитие на селските райони”, каза Нона Караджова. Тя прие от кмета на общината папка с поставените въпроси и подробна информация за тях.