От Католическата църква най-накрая достигнали до прозрението, че младите хора така или иначе, ако искат, ще си правят секс и взели решение да сложат автомат за презервативи в гимназия в Рим, съобщават от Perezhilton. Браво на умниците!

Реални или не, последните статистики в Италия сочат, че бременността при тинейджърите и болните от СПИН, е нараснала значително. Средно италианските момичета губят девствеността си на 16 годишна възраст и всяко четвърто момиче не е използвало предпазни средстава, докато е правило секс за първи път.

Разбира се, наместникът на папата - кардинал Августино Валини бил на малко по-различно мнение, вярвайки, че това действие "няма да бъде прието добре от църковната общност и от християнските семейства, сериозно загрижени за сексуалното образование на децата си".

Директорът на въпросната гимназия Антонио П. казва: "Намерението ни не е да стимулираме употребата на презервативи. Обратното: стремим се към превенция и сексуалното здраве на децата. Скандалът се състои в това, че "го правим в Рим" – свещеният град на папата, където дори не може да се говори свободно за секс. (Да, ама могат обилно да говорят за педофилия, нали? – yellow.bg) За Католическата църква сексът е догма – не можем да говорим за него, а само да го правим. Тайничко и както намерим за добре..."

Впрочем решението за поставяне на подобен автомат за презервативи в училище, хич не е на Рим. Такива има отдавна в училищата в Белгия и в Германия, а във Франция 96 % от гимназиите са снабдени с тях (как ще ги стигнем французите - yellow.bg). Ето какво споделя една италианска ученичка по този повод:

"Млади хора сме и сме най-сериозно изложени на риск, защото правим повече секс. Училищата и семейството са местата, където получаваме информация за това как да се предпазваме. За съжаление, много млади хора са уверени, че знаят всичко за секса, но, уви, това не е така...

Колко умно момиченце? Как смятате вие? Трябва ли да има подобни машинки във всяко училище?