Съществува сериозна възможност за промяна на формата на турнира за Купата на България. От БФБаскетбол са харесали идеята надпреварата да бъде организирана по подобие на тези в Испания и Италия. Структурата на Финалната осмица ще се запази, но в първите два да се играят четвъртфиналите, в третия - полуфиналите, а за четвъртия да се състоят малкият и същинският финали.  По този начин ще се избегне натрупването на 4 мача през първия ден, както се случи през последните два сезона.

Друга по-важна промяна, която се обсъжда е преместването на турнира за месец февруари, когато се играят повечето подобни турнири в Европа.

"Няма да крия, че идеята ми харесва и със сигурност сериозно ще я обсъдим. Ще бъде добре за баскетбола да направим турнира част от европейския календар. Знаете, че по принцип всички надпревари за националните купи са в третата седмица на февруари. Някои от тях са и в три поредни дни, така че ще видим кое е най-доброто", заяви пред Sportal.bg изпълнителният директор на БФБаскетбол Георги Глушков