Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков е изпратил поздравително писмо до баскетболната федерация на Северна Македония и в частност до президента и бивш баскетболист на Лукойл Академик Перо Антич.


В него Глушков поздравява федерацията за решението си да прекрати двубоите без да обявява шампион, както се случи и у нас, и предлага съвместен турнир между най-добрите български и македонски отбори. Ето какво гласи част от писмото:


 "Въпреки че все още се намираме в центъра на пандемията от COVID-19, трябва да помислим за времето, надявам се скоро, в което да продължим нашето страхотно сътрудничество между двете федерации. Бих искал да проведем разговор за идеята за евентуален съвместен турнир между най-добрите мъжки отбори от първенствата на България и Северна Македония.


Вярвам, че такава инициатива ще бъде привлекателна за феновете и медиите, както и полезна за развитието и промотирането на нашите клубове, ако се планира правилно като система и календар, и е възможно да се осъществи без да се рушат ценностите и значението на двете първенства", се пише в съобщението.