Жените в Нова Зеландия са с най-богат сексуален опит в света, показва проучване на сайта "Onepoll.com", цитирано от ДПА. Жителките на островната държава имат средно по 20,4 сексуални партньори през живота си, става ясно от анкетата.

Според комедиантката Мишел Акур резултатите показват, че новозеландките отговарят на подобни въпроси по-честно, отколкото останалите жени. В Съединените щати например някои млади жени с гордост заявяват, че са девствени, въпреки че се отдават на сексуални ласки без проникване, отбелязва тя. "Не искам да звуча като развратница, но първата ми реакция беше, че 20,4 мъже за цял живот не са твърде много", добавя Лакур.

Сексоложката Мишел Марс коментира, че за високата стойност са виновни новозеландските мъже. "Новозеландците не са много добри в съблазняването на жени, освен ако не са много пияни. Затова в Нова Зеландия се получава така, че е също толкова вероятно жена да поиска от мъж да правят секс, колкото и обратното", обяснява тя.

"Въпреки че много хора биха погледнали с лошо око на тази статистика, мисля, че съотношението е добро. То показва, че съществува добър междуполов баланс при хората, които получават секса, който искат", заключава тя.

Според проучването най-развратните мъже са австрийците, които през живота си спят средно с по 29,3 жени, допълва БТА.