Днес в пенсионерския клуб на Врачеш се проведе отчетно-изборно събрание, което се превърна в скандал. Причината бе точка първа от дневния ред.  Съгласно нея група  пенсионери, заявили желание да членуват в клуба, трябваше да бъдат избрани поименно чрез явно гласуване. Повечето от тях обаче не бяха приети, тъй като мнозинството от редовните членове не гласува за тях. Това стана повод за оживени дискусии и персонални нападки.. Отхвърлените членове изразиха явно несъгласие с процедурата на приемане на нови членове.  Някои от тях демонстративно скъсаха молбите си.

Причината за недоволството бе и липсата на ясни критерии за избор на нови членове. От ръководството обясниха, че ограниченията се налагат поради огромния брой желаещи да членуват в пенсионерския клуб.
“Не може във Врачеш да има 150 пенсионери, а клубът да поема 50. Трябва да се смени цялото ръководство”, заяви Тодор Дашков, който е на 67 години и е членувал в клуба десет години.

“Като отказват прием на новите членове, те отказват и парите, които те ще внесат като членски внос”, допълни още Дашков.  

На събранието във Врачеш бе и кметът на селото Сашо Денкин,  секретарят на общината Цеца Иванова, общинският съветник Цано Георгиев. Пред пенсионерския клуб имаше и полиция, но не се разбра от кого е повикана.