Осем души пострадаха при взрив на газова бутилка в заведение за хранене в центъра на Велико Търново. Напълно разрушени са три търговски обкета.

Инцидентът е станал в заведението "Пиле на грил", разположено на партерен етаж на ул. "Васил Левски". Взривът е избухнал около 18:30 часа. Освен заведението за хранене, напълно разрушени са и два магазина за хранителни стоки, намиращи се срещу театъра във Велико Търново, чиято фасада също е пострадала.

Инцидентът е причинен неизправна газова бутилка, използвана за печене на пиле на грил в един от търговските обекти. Веднага след инцидента в болницата са откарани три жени и петима мъже. Те са били в заведение в сградата на театъра. След оказана медицинска помощ пострадалите са освободени за домашно лечение.

Отнесени от взривната вълна са и витрините на магазин за облекло, прозорците на съседна банка, както и на жилищни сгради наоколо. Участъкът от главната улица пред театъра е осеяна с изпочупени стъкла и отломки.

Два автомобила на пожарната служба останаха на мястото на инцидента часове след взрива. Мястото на инцидента беше отцепено от полицията.