Посланикът на Турция у нас Мехмет Гюджюк настоя по-активно да се печатат турски исторически книги на български език и се ангажира това да бъде приоритет в работата му. Днес той и областната управителка на Кърджали Иванка Таушанова прерязаха лентата на първия извън столицата офис на Българо-турската търговско-индустриална камара.

Пред Таушанова турският посланик изрази намерението на Турция да печата повече книги на български език и за тази цел щяла да бъде въведена в експлоатация печатница. Според турския дипломат в политически план двете страни нямат никакви проблеми, възходящи били и двустранните икономически връзки. Имало обаче още много неща да се правят в културната сфера и една от тези крачки е издаването на повече книги на български език.

Турската страна ще подкрепя бизнеса между двете държави и ще търси възможности за разкриване на още подобни офиси в България, каза още дипломатът. Кметът на Кърджали покани инвеститорите от южната ни съседка, като ги запозна с проекта за обособяване на бъдеща индустриална зона, както и за предстоящото индустриално и битово газифициране на града.